Dag 4; De villa

Heel even daalden we vandaag af van de berg. We bezochten het schitterende Pietrasanta. Met haar straatjes, gekleurde huizen en kerkjes. Kunstwerken keken ons aan vanaf iedere straathoek. De markt van Pietrasanta schreeuwt wat minder dan bij ons. De koffie is espresso en het ijs een culinair hoogstandje.

cykunsthx

Na een bezoek aan de echte wereld, gingen we langzaam weer de berg op. Naar de plek, waar niets ons kan deren. Villa Mansini-Luccetti. Want zo voelt het, alsof je hier niets kan gebeuren. In de mooie oude villa zweven we boven de wereld. De wereld waar van alles gebeurt gaat aan ons voorbij. Wij genieten hier slechts en zijn creatief. Ideeën worden geboren, prachtig eten wordt voor ons bereid. Elena verwent ons met haar drank en spijzen, terwijl de hond en de schildpadden er het hunne van denken. Ze komen niks tekort, net als wij. Muggen zoemen en zijn ons grootste probleem.

 vs

Na het eten een kop koffie, nog even een gezamenlijk moment in de tuin. De echte wereld wordt iets beter zichtbaar, door de lichtjes in de stad. Maar het maakt alleen maar duidelijker, hoe ver weg hij is. De slaapkamers zijn al honderden jaren schuilplekken. Je voelt de aanwezigheid en het leven dat er was. Het maakt dat je slaapt en droomt van dingen die geweest zijn, om wakker te worden met plek in je hoofd voor nieuwe dingen.

swshuis

Morgen zullen we opnieuw van de berg afgaan en het Toscaanse leven proeven. Naar Lucca, waar we zullen genieten. Om ’s avonds weer terug te komen naar de plek waar het goed is.