DurfSchrijven! in Toscane 2016

DurfSchrijven! of schrijfmeters maken in Toscane 2016

Editie 2016 van de DurfSchrijfvakantie is in volle gang. Lees hier de blogs die er bij horen.

Volgend jaar ook mee? Laat het ons op tijd weten. Anders is het misschien vol.

Een schrijfvakantie voor iedereen die liefde heeft voor schrijven.

Wilt u het verhaal of businessboek afmaken waar u aan begonnen bent? Wilt u in een schrijfflow komen? Of wilt u aan de hand van opdrachten nieuwe manieren van schrijven vinden? Deze schrijfweek is voor iedereen die affiniteit heeft met schrijven. Beginnend én ervaren, voor diegenen die begeleiding en opdrachten willen, of voor mensen die een kritisch en professioneel oog zoeken voor hun teksten.

Ga met ons mee, zes dagen naar het noorden van het prachtige Toscane.  Daar staat een authentieke 17e eeuws familiehuis boven op een berg. De villa diende de afgelopen 10 jaar als Bed & Breakfast. U zult hier de prachtigste schrijfervaring krijgen. Alleen al het verhaal van de villa en haar bewoners, zullen u inspireren bij het schrijven. Maar ook de prachtige omgeving doet daar niets aan af.

ch

Met/zonder schrijfbegeleiding

Er zijn twee opties: u vindt het prettig om van een schrijfdocent technieken te leren en opdrachten te krijgen om aan de slag te gaan, of u zoekt een heerlijke schrijfplek waar een professionele schrijfcoach is die feedback geeft op uw teksten. Aan u de keuze.

Schrijfmeters maken én een schrijfcoach

U komt schrijven op een heerlijke plek waar rust heerst en u ongestoord kunt werken. U werkt aan uw verhaal, boek of blog en u heeft een uitgebreid feedbackgesprek of sparringsgesprek met de schrijfcoach. Zit uw verhaal op koers? Zijn er technieken die u wilt verfijnen, zoals het schrijven van dialogen, het tot leven brengen van personages? Of zoekt u een journalist als proeflezer voor uw zakelijke tekst?

Durfschrijven!, het hele programma met workshops

Onze DurfSchrijf!-methode is bedoeld om obstakels uit de weg te ruimen en gewoon te beginnen of door te gaan met schrijven. De workshops bieden handvatten om te blijven schrijven en in de juiste schrijfflow te komen.

De ochtend start met een workshop en schrijfopdrachten die ’s middags kort worden besproken. Tussendoor heeft u ruim de tijd om aan de opdrachten te werken, aan uw eigen verhaal te schrijven of van de omgeving te genieten.

Maandag – Aankomstdag

Dinsdag – De dag van het begin

De ochtendworkshop staat in het teken van ‘beginnen’. Welke zin staat als eerste op papier? Begin je met het begin, of begin je met het einde? Aan de hand van schrijfoefeningen maken we het creatieve brein los.

Woensdag – De dag dat alles korter moet

Vandaag staan de oefeningen in het teken van inkorten. Waarom zou je inkorten? Waarom niet? Als je moet inkorten, hoe doe je dat dan het best?

Donderdag – Rustdag

Bij voldoende belangstelling is er ’s middags een workshop Pasta of Pesto maken.

Vrijdag – Voeldag

Excursie in de omgeving. We doen korte schrijfoefeningen, maar we gaan vooral ons eigen gevoel opschrijven. Wie ziet wat? Wat voel je daarbij? Hoeveel verhalen volgen uit één wandeling?

Zaterdag – Inspiratiedag

De oefeningen staan vandaag in het teken van ‘inspiratie’. Hoe doe je inspiratie op? Wat werkt voor jou om nieuwe ideeën te krijgen? Bestaat er zoiets als een writers block, of is ‘geen inspiratie hebben’ gewoon schrijversluiheid?

Zondag – Vertrekdag

1352

Prijs:

€ 795 voor alle workshops en schrijfbegeleiding, volpension en 1 persoonskamer

€ 545 voor een uitgebreid feedbackgesprek (1-1,5 uur) na proeflezen, volpension en 1 persoonskamer.

Vroegboekkorting tot 1/5 van € 50

 

Prijs is inclusief:

– 6 nachten op eigen slaapkamer* met gedeelde badkamer

– Ontbijt, lunchbuffet en diner

* delen geeft 10% korting.

Prijs is exclusief:

-De reis van en naar de locatie. De prijs hiervan is afhankelijk van de manier waarop u wilt reizen en de aanbiedingen van de luchtvaartmaatschappijen. Gemiddeld ligt de prijs van een vliegretour naar Pisa tussen de €80- €120.

-Schrijfmateriaal

-Reisverzekering

We vragen u direct na het boeken een aanbetaling te doen. Een tweede deel wordt u kort voor vertrek gefactureerd. Op de DurfSchrijf!- vakantie in Toscane zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing die u bij inschrijving ontvangt. Daarin staat bijvoorbeeld dat u uw volledige aanbetaling terugontvangt als de reis door de organisatie wordt geannuleerd. Mocht u zelf uw reis moeten afzeggen, dan kunt u een vervanger aanmelden.

Informatie en Aanmelden

Wilt u meer informatie, of weet u zeker dat u zich wilt inschrijven (wat wij ons heel goed kunnen voorstellen), dan kunt u mailen naar durfschrijf@mtekst.nl, of bel naar 06-33668141

Hoe u bij ons komt

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Pisa. Florence Is ook een optie, maar dat is wel verder weg.  Transavia (vanaf Amsterdam) en Ryanair (vanaf Eindhoven of Weeze bij Düsseldorf) vliegen op Pisa. Gedetailleerde informatie over het vervoer met de bus vanaf het vliegveld naar de villa krijgt u na het boeken. Mocht u tijdens deze week de omgeving willen verkennen, dan wilt u wellicht overwegen om een auto te huren op het vliegveld. U kunt natuurlijk ook vanuit Nederland met de auto of de trein naar Italië reizen. Vanuit Utrecht zou u dan ruim 12 uur onderweg zijn.

 B&B Villa Masini-Luccetti, Via delle Piane 64, Capriglia di Pietrasanta (LU), Italia. Voor vragen over de Villa kunt u terecht op de site van Elena Benvenuti; www.ilbene.nl